Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ο Πλανήτης - 9 αγνοείται ακόμα, παρά την έρευνα του 87% του νοτίου ουρανού!

Μια ομάδα αστρονόμων που αναζητούσαν τον άπιαστο Πλανήτη Εννέα (ή κατά άλλους Πλανήτη Χ) του ηλιακού μας συστήματος - έναν θεωρητικό κόσμο που μπορεί να κρύβεται βαθιά μέσα σε ένα νέφος παγωμένων βράχων πολύ πέρα ​​από την τροχιά του Ποσειδώνα - απέτυχαν για άλλη μια φορά.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ανακαλύφθηκε ακόμα ένας γιγαντιαίος πλανήτης, χάρη στο διαστημικό τηλεσκόποιο TESS.

Χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) της NASA, αστρονόμοι από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (PSU) εντόπισαν έναν νέο κόσμο στο μέγεθος του Δία έξω από το πλανητικό μας σύστημα. Ο νεοανακαλυφθείς εξωπλανήτης, που ονομάζεται TOI-3757 b, είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από τον Δία, αλλά περισσότερο από τρεις φορές «ελαφρύτερος» από τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Τα 7 καλύτερα μέρη για αναζήτηση ζωής, στο Ηλιακό μας σύστημα!

Η ανθρωπότητα στην αναζήτησή της για ζωή σε άλλον πλανήτη ή δορυφόρο του ηλιακού συστήματος, είναι καλύτερα να ξέρει πού να ψάξει. Πολλοί επιστήμονες έχουν μελετήσει αυτό το ερώτημα και αρκετοί έχουν επιχειρήματα για την υποστήριξη του ενός ή του άλλου σημείου στο ηλιακό σύστημα ως το πιο πιθανό να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ζωή όπως την ξέρουμε.