Σελίδες

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Τα εξωηλιακά αντικείμενα, πιθανά είναι πολύ πιο συνηθισμένοι επισκέπτες από ότι πιστεύουμε!

Το ηλιακό μας σύστημα είναι γεμάτο από σώματα κάθε είδους, από γιγαντιαίους και μικρότερους πλανήτες, βραχώδεις αστεροειδείς, μέχρι μικρά παγωμένα σώματα πέρα ​​από τον Πλούτωνα. Ολο αυτό το σύστημα περιβάλλεται από ένα σφαιρικό κέλυφος αντικειμένων γνωστό ως σύννεφο Oort.

Εάν ο υποθετικός Πλανήτης-9 υπάρχει, μια νέα μελέτη υποδεικνύει την θέση του!

Υπάρχουν οκτώ γνωστοί πλανήτες στο ηλιακό σύστημα (από τότε που ο Πλούτωνας καθαιρέθηκε από πλανήτης), όμως βασιζόμενοι σε κάποιες ενδείξεις πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένας ακόμη. Ένας υποθετικός Πλανήτης-9 που κρύβεται στην εξωτερική άκρη του ηλιακού μας συστήματος. Μέχρι στιγμής αυτός ο κόσμος δεν έχει ανακαλυφθεί, αλλά μια νέα μελέτη καθορίζει με σημαντική ακρίβεια πού θα έπρεπε να βρίσκεται.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Θα μπορούσε να υπάρχει ζωή στις ατμόσφαιρες των mini - Ποσειδώνων;

Η Γη είναι ένας πλανήτης ιδανικός για ζωή. Είναι λογικό, παρόμοιοι κόσμοι που περιφέρονται γύρω από μακρινά αστέρια να είναι επίσης πλούσιοι σε ζωή. Αλλά η απόδειξη αυτού του συλλογισμού είναι μεγάλη πρόκληση. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή θα είναι η μελέτη των ατμοσφαιρών τέτοιων εξωπλανητών. Αλλά πλανήτες όπως η Γη είναι αρκετά μικροί και έχουν λεπτές ατμόσφαιρες σε σύγκριση με μεγαλύτερους κόσμους και έτσι είναι πολύ δύσκολο να αναλυθούν. Είναι πολύ πιο εύκολο να μελετηθούν οι πυκνές ατμόσφαιρες των αεριωδών πλανητών, αλλά μπορούν αυτοί οι κόσμοι να φιλοξενούν ζωή; Μια νέα μελέτη στο «Universe» υποστηρίζει ότι αυτό είναι δυνατόν.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ο σκονισμένος πάγος του Αρη, θα μπορούσε πιθανότατα να λιώσει, σύμφωνα με νέα μελέτη!

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πάγο σε πολλές τοποθεσίες της επιφάνειας του Άρη. Οι περισσότερες περιοχές πάγου του Άρη, πέρα από τους πόλους του όπου είναι εύκολα ορατός, έχουν παρατηρηθεί από τροχιακούς δορυφόρους. Αλλά ο προσδιορισμός του μεγέθους των κόκκων και της περιεκτικότητας σε σκόνη του πάγου από τέτοια απόσταση είναι δύσκολος. Και αυτές οι πτυχές του πάγου είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τους επιστήμονες να προσδιορίσουν πόσο παλιός είναι και πώς σχηματίσθηκε.