Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Εικονική περιήγηση στις Βερσαλλίες από την GOOGLE!



Πρόκειται για την μεγαλύτερη φωτογραμμετρική εφαρμογή που υλοποιήθηκε ποτέ για τους χρήστες του διαδικτύου.
Το παλάτι των Βερσαλλιών είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο, αλλά η εμπειρία της περιήγησης σε αυτό εν μέσω πλήθους επισκεπτών μπορεί να είναι ακόμα και απογοητευτική. Η Google και το Château de Versailles συνεργάστηκαν για να παρέχουν με χρήση της εικονικής πραγματικότητας (VR) μια ιδιωτική περιήγηση στη βασιλική κατοικία του Louis XIV. Είναι το μεγαλύτερο έργο φωτογραμμετρίας που έγινε ποτέ στο κάστρο το οποίο καταλαμβάνει πάνω από 35.000 τ.μ. εσωτερικών επιφανειών.
Οι χρήστες HTCVive και Oculus Rift μπορούν να χειριστούν και να επιθεωρήσουν πάνω από 100 γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής και άλλα έργα τέχνης και να τα δουν με απίστευτες κοντινές λεπτομέρειες.

Η Google συνέλεξε πάνω από 4TeraBytes δεδομένων και αναπαραστάσεις υφών αποτελούμενες από 15 δισεκατομμύρια pixels. Η εφαρμογή προσφέρει περιήγηση στα διαμερίσματα του Βασιλιά και της Βασίλισσας, στη Βασιλική Όπερα, στο Βασιλικό Παρεκκλήσι και στην Αίθουσα των Καθρεπτών, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα εικονικά δωμάτια. "Οι ταπετσαρίες, οι πίνακες ζωγραφικής, οι οροφές, τα γλυπτά και τα έπιπλα, όλα είναι στη διάθεσή σας για να σας προσφέρουμε απεριόριστη και προνομιακή πρόσβαση στους θησαυρούς των Βερσαλλιών", αναφέρει η περιγραφή στο Steam. "Για μια πιο ρεαλιστική εμπειρία, μεταβείτε στη νυχτερινή λειτουργία και εξερευνήστε το Παλάτι υπό το φως των τζακιών".

Εάν δεν διαθέτετε εξοπλισμό Vive ή Rift (είναι διαθέσιμο μόνο για τις δύο αυτές πλατφόρμες), η Google έχει επίσης δημιουργήσει μια ψηφιακή έκθεση με πάνω από 390 στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων, έργων τέχνης και πινάκων ζωγραφικής. Μπορείτε να κάνετε μια ιδιωτική περιήγηση σε έξι από τα πιο διάσημα δωμάτια του Παλατιού, με συνοδευτική αφήγηση από ιστορικούς. Η έκθεση και η εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμες από την Google στην ιστοσελίδα της για τις  Τέχνες και τον Πολιτισμό (
Arts & Culture).


ΠΗΓΗ: www.engadget.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Kimberly Vardeman / Versailles. Licenses.


Δεν υπάρχουν σχόλια: